Wednesday, November 26, 2008

croquette (french) @ korokke (japanese)

Wednesday, November 26, 2008

hisabisa ni masak korokke utk makan malam..dah lama nak masak cuma tak buat je..akhirnye jadi gak aku masak korokke..kali ni wat style msia sikit..kalo pikir2 balik makanan ni lebih kurang cam pegedil yg selalu org letak dlm SOTO ayam tu..cara2 wat korokke pun telah aku melayu kan ikut citarasa aku..kebetulan raya lepas jumpa bread crumbs (serbuk roti) ni kat kedai bakeri..tu yg mcm teruja untuk masak..hehehe..ditambah Nana ade kat umah aku skang kan..so aku masak utk bagi die makan..perkara yg sgt suka aku wat..masak bagi org makan...kalo sorang2 tu jgn harap la..mmg balik keje tu kite makan je ape yg ade..

kalo tak masak kang bile mak n abah balik..die ngadu susah lak kan..ari sebelumnye pun siap masakkan nasi lemak n sambal ikan bilis...masak lebih sikit so boleh la wat bentou ke tempat keje..ni pun aku plan nak bawa dlm 3-4 ketul utk dibuat bentou..sedap la sikit makan tengah ari nanti..

resepi utk korokke ni kalo sape2 berminat sila anta msg atau email k..insya Allah akan dibagi walaupun mungkin amik masa ckit..k la..nak kena tdo..dah 2 ari ni aku bangun nak dekat pkl 7 pagi..yabai gile..sib baik tgh cuti..hehehhe...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...