Friday, December 5, 2008

tayar kereta ku...

Friday, December 5, 2008
tgh ari kat QC tadi...

"tuty..tadi abg min kata tayar belakang belah penumpang ko ade skru..tayar dah kua angin" kata IM**n..

alamak...dah la kepala tgh pening berdenyut2 ni..adoi...ingat balik keje terus nak balik..ngan rase nak muntah la...

aku pun naik atas ke tech balik sbb kunci takde dlm poket..jumpa abg min pun ckp benda yg sama..lepas amik kunci terus la gi kat parking..

ish..ish..ish...cantik je skru tu tertanam dlm tayar kete cuma tayar tak la leper sgt lagi..sape la pandai sgt gi buang skru kat tgh jalan...kalo paku tu boleh la aku terima...tgk spare tyre pun ade angin...alhamdulillah

lepas keje ingat nak minta abg min tlg tukarkan ngan tayar spare tp die bz la pulak..kontek abg zul pastu ckp boleh tlg n die dah ade kat bawah..cepat2 aku slot out terus ke kete..abg zul dah tunggu kat kete..tgh tukar tayar tu abg min n abg airul dtg...jahat gile abg min nak suruh aku tukar sendiri...tgk abg zul pun kene memanjat utk buka nat tayar tu..tapi mmg sedar pun kena belajar utk tukar sendiri..kalo jadi kat tempat yg dikelilingin org yg aku tak kenal..camne ek...minta2 dijauhkan...

selamat tukar tayar tu..ajak abg zul ke kedai tayar nak tampal..dah mmg tak tau kat mane kan..lagipun kalo gi sorang sure la kena kelentong..hehehe...bayaran tuk tampal tayar adalah rm5 sahaja...soro-soro kena ganti tayar..mmg ade dalam plan utk tukar pun tahun depan...cepat2 kena pikirkan ni....

keretaku keretaku...

1 comments:

Ridzuwan Ayeop said...

Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

Ada 20 kedai di kawasan Lembah Klang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar.

Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

Website akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

Nak cari bateri dan package service kereta pun ada...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...