Wednesday, June 22, 2011

Minta nasi tambah

Wednesday, June 22, 2011
Semasa membeli tapau makan tengah hari tadi.

Saya : Pakcik, nasi kosong satu
Pakcik : OK
Saya : Pakcik, tambah nasi lagi.

Nota : Nasi tu sangat sedikit yea..tidak sampai separuh polisterin

Pakcik : Tambah nasi lagi? (Dengan muka yang terkejut)
Saya : A ah, nasi lagi.

Saya hairan kenapa pakcik tu terkejut. Selepas itu semasa saya mengambil lauk.

Wanita A : Pakcik, nasi separuh.

Wanita B : Pakcik, nasi separuh.

Dalam hati : Patutlah pakcik terkejut saya minta nasi tambah. Rupa-rupanya pelanggan wanita di situ hampir semua minta nasi separuh.

Minta maaf la pakcik ya. Saya ni breastfeeding mom jadi kena makan banyak untuk bagi khasiat dekat Amni-chan. Lagipun saya memang amik heavy meal untuk makan tengahari sahaja. Kena la makan banyak. Lengkap dengan nasi+sayur+lauk ikan = karbohidrat+sayur (vitamin) + protein.

Catatan :

Rabu ( 22.6.11) Lunch Hour at Stall in front of VOLVO

4 comments:

Mona said...

ahaha.. sama la kita. smalam sy order koew teaw tom yom 2 mangkuk. terkejut tukang masak & mak cik casher tu.
"tadi tu~~~????"
"saya nak beli dua"
ahaha... tp kalau x preggy pn mmg x ckp. sikit sgt

My Chibi Box said...

tu la kan..memang la nak untung berniaga tapi jgan la letak ciput sgt..
patut kita cakap je, sikit sgt letak..saje nak suh saya order lagi..

hehehhe

Lissa said...

hehehe, kita serupa. selalu i cakap. "Pakcik, nasi penuh!"

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...