Wednesday, June 22, 2011

Minta nasi tambah

Wednesday, June 22, 2011
Semasa membeli tapau makan tengah hari tadi.

Saya : Pakcik, nasi kosong satu
Pakcik : OK
Saya : Pakcik, tambah nasi lagi.

Nota : Nasi tu sangat sedikit yea..tidak sampai separuh polisterin

Pakcik : Tambah nasi lagi? (Dengan muka yang terkejut)
Saya : A ah, nasi lagi.

Saya hairan kenapa pakcik tu terkejut. Selepas itu semasa saya mengambil lauk.

Wanita A : Pakcik, nasi separuh.

Wanita B : Pakcik, nasi separuh.

Dalam hati : Patutlah pakcik terkejut saya minta nasi tambah. Rupa-rupanya pelanggan wanita di situ hampir semua minta nasi separuh.

Minta maaf la pakcik ya. Saya ni breastfeeding mom jadi kena makan banyak untuk bagi khasiat dekat Amni-chan. Lagipun saya memang amik heavy meal untuk makan tengahari sahaja. Kena la makan banyak. Lengkap dengan nasi+sayur+lauk ikan = karbohidrat+sayur (vitamin) + protein.

Catatan :

Rabu ( 22.6.11) Lunch Hour at Stall in front of VOLVO

3 comments:

Mona said...

ahaha.. sama la kita. smalam sy order koew teaw tom yom 2 mangkuk. terkejut tukang masak & mak cik casher tu.
"tadi tu~~~????"
"saya nak beli dua"
ahaha... tp kalau x preggy pn mmg x ckp. sikit sgt

My Chibi Box said...

tu la kan..memang la nak untung berniaga tapi jgan la letak ciput sgt..
patut kita cakap je, sikit sgt letak..saje nak suh saya order lagi..

hehehhe

Lissa said...

hehehe, kita serupa. selalu i cakap. "Pakcik, nasi penuh!"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...