Monday, April 25, 2011

AMni ke klinik.....

Monday, April 25, 2011
lamanye tak update blog ni...dah bersawang2 pun..fuh fuh..

ari ni bawa amni ke klinik untuk amik injection sebulan..sian amni kena kejut bangun pkl 7.15 utk dimandikan..terkebil2 mata tp amni sgt la baik sbb tidak menangis langsung..mcm tau2 je nak berjalan wpun dekat je..naik kete tak sampai 10minit pun..lepas bincang ngan mr. N, kitorang continue immunization program amni kat klinik desa puncak alam je instead of DEMC..lepas tolak tambah masa yg diperlukan ke DEMC etc...semenye ok sampai la amni kena cucuk..sgt kuat suaranye tp lepas dibagi susu, terus senyap..sasuga amni-chan..amni-chan sgt kuat minum susu ok..

berat amni selepas sebulan adalah 3.1kg naik 600gram tpkan aku rase ralat penimbang tu sbb selama ni aku timbang kat DEMC ngan klinik desa tu mmg taknah sama bacaannye..penimbang kat umah same ngan DEMC sbb tu aku lebih percaya ngan penimbang DEMC..hehhee..

btw, tgh pkir nak sunatkan amni kat mane..patut aritu lepas bersalin terus wat tp sebab kelam kabut, terlupa lak pasal tu...hehhehe...td tanye kat nurse tu die kata leh cari bidan atau tukang urut..aiyak..mcm tak caya je..rase mcm lagi selamat kalo wat kat klinik..nak call DEMC la tanye leh wat appointment ke tak..28hb ni ade postnatal check up kat DEMC..

lagi satu update berat badan..sgt slow progress..ade sebulan lagi paling kurang kena turunkan 5kg utk berada bawah 70kg..ade baca fakta yg menyatakan bahwa kalo kite fully breastfeed baby kite, berat badan akan turun naturally..tp biasela..fakta tu mmg betul tp tak seme org akan dapat la kelebihan itu..harap2 daku tergolong dalam golongan itu..

target sebelum masuk keje :
1. Berat turun bawah 70kg..Sedar yg sendiri jenis lambat turun hehehe..sbb tu tak target tinggi2..
2. Kumpul EBM utk stok amni..
3. Start train amni minum pakai botol susu...

lagi satu kan..amni sudah mula pakai cloth diapers pd 17.4..pakai selang seli ngan pampers sbb nak tgk brand yg sesuai dgn amni..lgpun amni kan bersaiz kecik so ade CD yg tak sesuai dipakai skang saiz nya besar dari amni..hehehhehe...


k....tgh tunggu amni bangun tdo ni..cuma tertanye2 biase ke ek baby berdengkur sbb amni tdo ade bunyi2..kalah org dewasa..hehehe

2 comments:

mona said...

errr... Zihni dl rasanya x de dengkur kot time dlm pantang... kena tny Doktor tu...

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...