Friday, April 1, 2011

Projek ringankan badan 2011..Ada berani mahu join???

Friday, April 1, 2011

Hehehhe..topik ni kompem la kena ade kan sbb telah berjaya menternak badan semasa mengandungkan Amni selama 9 bulan 10 hari..eh ke lebih ek???

Ok..DI sini saya mengalu2kan kengkawan yg berhasrat, terlintas di fikiran, yg dah lama terasa badan tu berat, yg baju tahun lepas dah takleh nak pakai tahun ni, yg terkedu bile org tegur ,"eh, apsal tgk ko tembam ni.." kesimpulannya sape2 yg mahu berdiet la samada utk mencantikkan diri atau utk badan sihat bagi elak penyakit untuk bersama2 daku menjayakan program ringankan badan 2011...

Kenapa sehingga Jun 2011??? Mane leh nak turun badan gedebush dalam masa sebulan atau seminggu atau sehari..Jadinye , kite letakkan jangka masa pendek adalah 3 bulan..Kalo jangka masa panjang tu hingga akhir tahun ni la..lgpun bulan 8 kan dah pose..so kalo kite start diet awal lagi tu, masa pose lagi senang nak turunkan berat badan...
sape nak join tu, sila ikut cara-cara dibawah untuk bermula.
  1. sila baca entry sy tentang Cara kuruskan badan secara sihat..tujuannya utk memberi peringatan pada diri sendiri
  2. letak target berat badan ideal berdasarkan BMI dan rangka badan anda..sila klik di sini utk tentukan rangka badan anda dan pergi ke entry ini untuk check berat badan ideal anda..
  3. Ambil gambar terkini anda
  4. Ambil berat badan..kalo bole, ambil body fat% sekali..
  5. Ambil ukuran badan..Dada, Pinggang, Peha, Punggung <--tak sempat nak upload artikel..
  6. Berat badan diambil seminggu sekali, ukuran badan diambil 2 minggu sekali..
  7. Sape join sila sms 012-7383040 / e-mail : tutyrahiza@gmail.com / tinggal komen di post ni k...Peserta akan diberikan jadual pengurusan berat badan dan beberapa artikel utk membantu sepanjang anda berdiet..
  8. Progress kena monitor sendiri la yea..bole report weekly report by kg loses or cm loses..
Petua mudah daripada saya
  1. Ambil 1 liter ari kosong utk setiap 25kg berat badan anda..Kalo skang 80kg, ambil la 3.5 liter sehari air kosong..
  2. Kurangkan portion nasi yg diambil.. bukan tak ambil langsung tau...mulakan dengan 1/2 plate nasi + 1/4 lauk + 1/4 sayur..
  3. Jangan skip meal..mesti makan 3 kali sehari
  4. Kira kalori dgn cara kurangkan pengambilan makanan bergoreng..banyakkan makan sayur..
  5. Makan buah SEBELUM makan nasi
  6. Jangan sekali2 tensi dengan diet anda sbb akan bagi adverse effect..Bile tensi, kite akan cenderung utk makan lebih banyak..
  7. Kalo nak amik snack, pilih snack yg sihat seperti kekacang atau buah..
  8. Kalori diambil melalui pemakanan perlu KURANG daripada yg badan kita boleh bakar..
Untuk diri saya, rangka badan saya adalah besar..dengan ketinggian 1.61cm, berat ideal sy adalah antara 59-65kg..so target sy adalah 63kg..berat badan sebelum sy mengandung..bile dah turun, kite check balik frame size sbb bole berubah..tak caya ke??? cuba la wat...
Summary utk saya:
BErat pada 21.3.2011   -   87.0 kg
Berat pada 22.3.2011    -  81.7 kg ( - 5.3kg )
Berat pada 1.4.2011     -   78.5 kg ( - 8.5 kg)
Berat yg perlu diturunkan lagi  15.5 kg
By the time abis pantang, dapat turun bawah 70kg pun dah ok...supaya sy boleh pakai uniform keje saiz S itu..nanti upload gambar masa berat maksimum itu.,..
Mesti cakap sibuk je nak ajak org berdiet..bukan ape, kalo ramai2 kompem lagi best...tak kire la ape cara sekalipun..yg penting secara sihat..kalo berminat nak amik herbalife pun apa salahnya..ahakz...
REMEMBER!!!!!! DIET IS SIMPLE..DO NOT MAKE IT DIFFICULT FOR YOU..ENJOY YOUR DIET TO GAIN BEST RESULT..YOU CAN GET GUIDE AND ADVISE FROM ME BUT THE MOST IMPORTANT IS TO DO DIET FOLLOW YOUR OWN PACE

1 comments:

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...