Tuesday, March 1, 2011

sumber tenaga pada 3rd trimester

Tuesday, March 1, 2011
Dah nak sampai penghujung perjalanan 9 bulan 10 hari..tunggu masa je..tik tok tik tok..

Entry ni sy tulih special untuk Genki Momma Arnie sbb sudah berjanji utk tulih testimoni pasal shaklee vits..

ok..sepanjang 3rd trimester ni bermula kandungan sy 7 /8 bulan, sy mula amik shaklee vitamins dan consume herbalife shake utk breakfast..Kenapa saya amik shaklee vitamins yea??? Semuanya bermula lepas saya pegi check up kat Klinik Desa Puncak Alam..Hemoglobin saya rendah daripada standard so dapat la 3-4 jenis vitamin..mula2 amik yg klinik kasi tp masih rendah juga..

Mula la sy check internet nak cari sumber vitamin lain kan..masa tgh bersiar2 kat laman sesawang di internet, sy terjumpa blog genkimomma..abih sy baca seme artikle dan lepas puas hati, sy kontek k.arni..yg wat lagi tertarik sbb ade set vitamin utk berpantang..1st time dgr ni..slalu org lain dok sibuk cakap guna jamu itu ini kan..btw, k.arni ni nihon sotsu juga rupanye...hahha

So k.arni recommend sy amik B-complex ngan Vita-lea utk tingkatkan hemoglobin sy..dari awal mengandung mmg teringin nak amik omega sbb elok utk pertumbuhan otak baby..lepas beremel2an, so sy decide utk beli 4 jenis vitamin seperti gambar di atas..Multivitamin a.k.a vita-lea , B-complex, Vitamin C n Omega Plus..

Masa kat jepun, mmg ari2 amik b-complex n multivitamin tp amalan tu tak berjaya diteruskan masa balik msia..alhamdulillah bila dah mengandung ni, mulakan balik amalan makan vitamin..

Alhamdulillah, berkat amik shaklee vitamin ngan herbalife shake, sy rasa lebih bertenaga dan tak penat sgt banding masa 1st n 2nd trimester..kalo sape tak tau, sy kena alahan sampai la 5 bulan kandungan..so agak penat la nak muntah je kan..sampai Mr. N pun bising sbb dah ujung2 mengandung ni bila weekend je berjalan je kejenya..kaki pun takde bengkak2<--tak tau ade kaitan ngan amik vitamin ke tak..Hemoglobin saya pun dah OK..takyah la kena check darah tiap kali pegi klinik desa tu..Bila bagitau dekat Mr. N, die cakap la nape tak amik dari awal2 mengandung..m..tu akan diusahakan bila ade rezeki anak kedua..

kalo vitamin kat dlm botol, kompem la slalu lupa makan kan..so sy telah menyalahgunakan herbalife F1 container ni sebagai vitamin carrier sy..letak siap2 utk seminggu..antara 3 vitamin tu yg paling susah nak telan adalah vita-lea (warna hijau) sbb saiznya agak besar, dah separuh botol air sy minum baru berjaya telan.. B-complex (warna kuning) - Vitamin C(Warna coklat2 gitu)

kesimpulannya : sy sgt suka 3rd trimester pregnancy daripada awal mengandung dulu..rasenye awal2 tu lagi teruk dgn alahan lagi pastu sakit2 pinggang la..skang ni wallau, takde lak sakit2 pinggang..pelik2...

TERIMA KASIH SAYA PADA SHAKLEE VITAMIN DAN HERBALIFE SHAKE ♪♪♪...plan untuk berpantang, kite citer entry lain..


5 comments:

Mona said...

waktu preggy first dl pn sy ada masalah hemoglobin jgk. tp yg 2nd ni x tau lg sbb doc x buat test darah lg. harap2 ok la kali ni

tUtyRAhiZa said...

hehehe..awal2 preggy dulu just amik folic asid yg DEMC bagi..dah 6 bulan baru pegi klinik desa..tu yg suspect anemia..

awak dah ade pengalaman ok la..harap2 ok je yea 2nd pregnancy ni..

arnie @ genkimomma said...

Hi Tuty,

Thanks dear for the lovely post! Already publish at my blog... Semoga dipermudahkan waktu "berjuang" dalam labor room nanti ya... ;)

http://www.genkimomma.net/2011/03/shaklee-vitamin-sumber-tenaga-di-3rd.html

Arigatou ne!

Ieena Sulaiman said...

salam kak, boleh bg email? ada beberapa soalan yg sy ingin tanya.sy tertarik sgt dgn topik dlm blog akak ni.thanks.=D.

Linda Madie said...

Salam..macam mana nak consume shaklee dengan herbalife..brp lama kena jarakkan masa?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...