Friday, March 11, 2011

Bertukar kulit blog...

Friday, March 11, 2011
Alhamdulillah...usaha selama dua hari sejak entry tensi ditulih telah berjaya...rasenye lebih 2 tahun kot tak mentelaah html source utk pahamkan coding utk blog theme..m,pahamke ape yg aku cakap ni..sebenarnye, korang leh tgk bahsa html website anda..masa blajar dulu, ade la blajar basic command utk wat website..n sejak tu slalu gak la menggodek html asal utk ubah suai ikut cita rasa sendiri..masa mula2 tulih blog tahun 2004<--lamanye dah tulih blog sebenarnye, still guna classic template..so mmg senang la nak ubah suai..skang ni blogspot semakin menyenangkan pengguna sbb korang leh install ape2 widget dgn one click..ni sebenarnye blog ke 2..blog pertama tu kutamatkan selepas grad master..



sebenarnye nak kongsi rase gembira sangat..bukan dah bersalin tau..gembira sbb dah berjaya tukar kulit blog dan juga letak affiliate<--ketinggalan zaman sungguh..hahhaha..org lain dah wat dari tahun 2008 kot, aku tahun 2011 baru nak wat..takpe la, ni kire anjakan paradigma tuk aku la kan..

2 ari aku dok surf tenet..baca blog org utk tgk source die..akhirnye..bole gak letak iklan heartbeat.my tu kat sini..pastu try letak nuffnang..kagum sebentar sbb leh install dgn sekali cuba je..mungkin org lain tak paham tp rase puas ati sgt bile usaha kite tu menghasilkan buah..aku kan jenis kalo tak puas ati tu, akan try wat sampai rase puas..tak kisah la kena tanye org ke atau just blajar tru tenet..yg penting dapat selesaikan sarang yg berkumpul di pkiran..

skang ni tgh berusaha utk wat summary post..mcm lagi kemas je blog kalo dapat wat ni..dah ikut macam tutorial kat simplebloggertutorials ..sangat mudah difahami..sape nak blajar, bole pegi sane..ingatkan dah tak berjaya tp bile try publish, wallau...berjaya gak..beribu-ribu lemon seronok lagi...macam dah lama je tak acapi rase puas hati bile berjaya lakukan sesuatu...nanti nak customize lagi..

k..nanti membebel benda lain lak k...

3 comments:

ibunaznoy said...

tahniah dh berjaya tepek iklan2 tu..
p/s:smoge slmt melahirkn nnt..

tUtyRAhiZa said...

tq ibunaznoy...kalo baca blog awal2 idak la panas ati..Tima kasih utk wish tu..arap2 seme berjalan lancar..Amin

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...