Friday, March 18, 2011

Baby main Cak-cak

Friday, March 18, 2011
Pkl 1030 pg, aku mula mengemas umah..turun naik tangga sebagai salah satu usaha utk mempercepatkan kelahiran baby dlm perut..pkl 12, mula rase perut memulas yg teramat..rilek je sbb dah banyak kali macam tu tp mata perhatikan jam..eh, perut menegang setiap 30 minit sampai la dalam pkl 3 ptg..lepas tu masa semakin rapat dlm 20 minit so dlm pkl 415 ajak Mr. N pegi ke DEMC..nak jalan pun sakit gile n rase mcm perut ditarik2..wpun takde blood show, aku amik keputusan pegi spital gak..
 
ondaway ke spital, dah kurang rase sakit tp contraction masih dtg..nak panjat lif ke tingkat 2 tu pun rase menyiksakan..masuk labor room n nurse pasangkan CTG scan tuk monitor baby heartbeat n contraction..wallau..dlm pkl 5 mcm tu rase sakit berkurang..nurse check laluan masih 1cm n just ade 1 contraction..apakah rase sakit yg aku rase tadi..baby main cak-cak ke ngan mama ni...aku ckp takmo admit so nurse check ngan dr n dr benarkan aku balik..alhamdulillah..takmo dok hospital sbb mesti nanti kena seluk 2-3 jam sekali..sakit la..mcm menyerah diri..
 
so skang aku kat umah..tgh menunggu..lepas ni selagi takde blood show ataupun air ketuban pecah..mmg aku tak pegi la spital..tunggu je la sampai next appointment isnin ni..lepas 2 ari, masih 1cm..ni tak cukup berjalan lagi ni..mmg akan aku naik turun tangga umah aku ni..agaknye banyak sgt bergerak sampai aku sakit perut memulas kot..lgpun semalam ade lendir putih mcm telur putih kua cuma tak banyak..
 
baby, takmo la main cak-cak macam ni..mama susah ati..papa pun susah ati tau..

5 comments:

azudesu said...

tuuuuutttt ganbareeeee!!!!!

debar sungguh bile baca. start dari awk sms saya sampai skrg x deliver lagi..baby ini sungguh diva la! mau buat grand entrance sambil buat sumorg debar2..

Marjina a.k.a mariani said...

tuty,
dulu doc ada explain kat aku..apa yang ada dalam ubat yang digunakan semasa induce (ubat untuk paksa bersalin) adalah sama dengan apa yang ada dalam sperma..dimana, ia akan mengaktifkan hormon yang akan memulakan proses kelahiran..

so..what im trying to say...kalo ko nak cepat bersalin (since dah bukak 1 cm)...hehe

but its up to you laa...i just share my experience.. :)

jitsuha..tameshimashita...kouka ga atta yo..hehehe..

Ani said...

tuuuttyy...dah bersalin kah?
diam jeee???

tUtyRAhiZa said...

hahaha..belum lagi la seme...baby tak nak kua lagi..berjaya gak anie tulih komen akhirnya..

to mariani : tgh usahakan juga tang tu selain berjalan2..

to kak long: baby ni mmg sgt diva...

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...