Saturday, March 12, 2011

Pencarian keja baru?????

Saturday, March 12, 2011
Dalam beberapa hari lagi, insya Allah akan melahirkan baby sy...dan kena la mula berpkir tentang perancangan selepas baby keluar, abis berpantang kan...

Ari ni ajak Mr. N pegi teman utk register ngan salah satu agensi cari keje yg mmg sinonim ngan budak2 grad jepun ni..dah 3 tahun keje n balik msia, baru sibuk nak mendaftar..hahahha..sgt ketinggalan zaman atau sebenarnye rase takde keperluan lagi..

senang je..korang leh access ke website "BO Agency" utk tgk keterangan lebih lanjut..disebabkan aku maleh la nak go tru job bank tu, so anta e-mail direct ke email add utk foreign language speaker n cc tu general email "BO Agency"..hasilnya, dalam hari yg sama kalo anta siang la, akan menerima panggilan tepon utk tetapkan tarikh utk korang register kat "BO Agency"...

So pagi tadi sudah pegi register..kena wat simple test utk tgk level bahsa jepunku..bab paling taihen kanji la kan..ingat2 lupa da bunyinye..disebabkan daku sudah ilang sijil JLPT(Japanese Language Proficiency Test) Level 1 tu, guna sijil level 2 je la..ish, ni kena usaha balik utk issue sijil ni.."MIN-CHAN,Mou sugu kaette kuru kara, onegai dekiru ka na??? "<--tau min membaca blog ni..

Bab paling menarik adalah, aku anta CV semalam n masa register pagi tadi, dah ade few jobs being short listed..yg penting, location area port klang, shah alam n PJ..dan sudah tentulah job scope sudah lari dari sijil aku tu..more to admin/translation/customer service...sebenarnye macam rindu nak keje as engineer tp bile pkir pasal masa keje yg tak menentu, m..sure takleh nak cope ngan masa baby nanti...

oooo...mesti korang kompius..budak ni dah nak bersalin tapi sibuk nak mencari keje lak yea...register je dulu..so akan mula utk keje july opening..ade la 3 bulan untuk pkir samada nak pegi interview keje ke tak..keje skang ni sgt ok dari segi location, gaji tp kalo nak dari job satisfaction tu agak kureng, masa bos lama masih seronok bekerja..skang ni, sudah takde keseronokan..kekadang aku jadi suka kalo ade masalah ngan customer sbb time tu la ade keje...

hima sugitemo amari yokunai koto!!atama ga waruku natte katsu shigoto buri mo yukkuri ni natte shimau...
tonikaku, shigoto no kakki katsu manzokukan ga hoshii desu...

ade sesape nak join tak??????

1 comments:

KISAH SUKSES IBU HERAWATI said...

Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...